top of page
Foto-Holger-SvendAnderson-Operafestival-Nakskov-havn (78 of 187).jpg

Om Lolland Operafestival

Opera fylder Lolland

- Baggrunden for det hele

Lolland Operafestival bygger på passion, entusiasme og drivkraft.

Det startede i 2021 med en enkelt operakoncert på Axeltorv med et operakompagni bestående af unge, fremragende operasangere og en enestående akkompagnør.

Operakoncerten blev en stor og meget velbesøgt succes, der overgik alle forventninger. Publikum opfordrede stærkt til mere af den slags.

Så vi besluttede at gentage og udvikle succesen, og derved var Lolland Operafestival skabt. I den efterfølgende sommer blev det til 4 succesfulde forestillinger i Nakskov og omegn.

I 2023 blev det til 6 forestillinger, og planlægningen næsten færdig for 2024.

Lolland Operafestival betaler selvsagt honorar til kunstnerne, men arrangørerne arbejder frivilligt og ulønnet og får frivillig og ulønnet hjælp fra forskellige, der gerne vil støtte op. Vi har sponsorer, der understøtter økonomien, og vi har altid brug for mere hjælp til at drive og udvikle festivallen.

Foto_Holger_Svend_Anderson_Operafestival_Nakskov (31 of 33).jpg
Foto-Holger-Svend-Anderson-Operafestival-Spiseriet (45 of 58).jpg

Meningen med det hele

- Lolland Operafestival baserer sig på begejstring

Begejstringen for musikken, begejstringen for at være sammen om musikken. Begejstringen for at fremføre musikken for et begejstret publikum. Begejstringen for at gøre noget, begejstringen for at være noget for og med andre mennesker. Begejstringen for at give sig hen og nyde. Begejstringen for Lolland, for at bo på Lolland eller bare være på Lolland. Begejstringen for livet.

Lolland Operafestival drives af begejstring og vil gerne dele og sprede begejstring.

Meningen med det hele

- For Lolland Operafestival er Involvering afgørende.

Lolland Operafestival er for Lolland og de mennesker, der bor på eller besøger Lolland. Vi vil gerne involvere og inkludere. Vi placerer forestillinger forskellige steder, oftest i og omkring Nakskov, så disse steder bliver involveret. Vi inviterer lokale leverandører af mad, drikke og oplevelser til at levere deres goder og kvaliteter til arrangementerne. Vi søger at engagere alle lokale kræfter og hver eneste operaelsker på Lolland til at understøtte Lolland Operafestival og sprede det glade budskab, støtte op om arrangementerne og støtte op om hinanden. Vores håb og ambition er, at den lokale involvering kan medvirke til at skabe lokalt fællesskab og stolthed. Vi vil gerne, at lokale borgere og virksomheden lader sig involvere og ser Lolland Operafestival som “vores” festival og er stolte af den. Vi vil gerne, at andre, der kommer på eller bare kender til Lolland, ser Lolland Operafestival som noget, vi lokalt kan være stolte af, og som endnu en god grund til at komme til Lolland på besøg.

Lolland Operafestival ser involvering som et mål i sig selv og som en forudsætning.

Foto-Holger-SvendAnderson-Operafestival-Nakskov-havn (9 of 187).jpg
Foto-Holger-SvendAnderson-Operafestival-Nakskov-havn (108 of 187).jpg

Lolland Operafestival afhænger af Frivillighed.

​Lolland Operafestival ville intet være uden frivillighed og velvilje. Vi er nogle, der bruger rigtig mange frivillige og ulønnede ressourcer på at organisere Lolland Operafestival, og vi trækker på flere andre, der frivilligt og velvilligt bidrager på forskellig vis med tekster, fotos, plakater, praktik mv.

 

Musikerne stiller velvilligt op og yder en kæmpe indsats med planlægning, arrangementer og anden forberedelse. Timerne, når musikken spiller og sangerne synger, er dem, vi alle nyder og drives af, men timerne til forberedelse er langt flere, og en meget stor del af de timer ydes på frivillig basis.

 

Lolland Operafestival involverer frivillige kræfter på alle punkter og til alle opgaver og har også taget initiativ til at etablere en støtteforening, hvor alle engagerede kan være med til at støtte op om driften, udbredelsen og den lokale og nære forankring.

Lolland Operafestival er et samlingspunkt for målrettet frivillighed og indsats.

Musikken – kernen i det hele

Alle har nok hørt om opera som begreb, men ikke alle har hørt opera som den musiske og magiske oplevelse, opera kan være. Lolland Operafestival vil gerne dele operaen ud på Lolland og til Lolland.

 

Vi vil gerne give mulighed for at opleve begejstringen, kuldegysningerne og tårerne, der kan trille ned ad kinderne. Vi vil gerne præsentere noget nyt nogle gange, og vi vil gerne give oplevelser, der vækker genkendelsens glæde.

 

Derfor vil vi søge at variere mellem kendte og nye koncepter, kendte og nye kunstnere, kendte og nye lokationer, store arrangementer og små, intime arrangementer. Opera og operette. Indendørs og udendørs.

Lolland Operafestival er for alle, der har lyst til at opleve opera på Lolland.

Foto-Holger-SvendAnderson-Operafestival-foerste-wekend (104 of 112).jpg

Vores koncerter

2021

Første koncert afholdes i Nakskov

Lolland Operafestival tog sit første spæde skridt med en koncert på Axeltorv i Nakskov 30 juli 2021.

2022

I Nakskov og omegn gav gader stræder, godser og spisesteder genlyd af Puccini og Bizets Les pêcheurs de perles (Perlefiskerne).

Operafestivalen var fordelt på to weekender, hhv. 29.-30. juli og 5.-6. august og fandt sted på følgende steder.

  • Theisens Gård, Nakskov

  • Frederiksdal Gods, Horslunde

  • Honnørkajen, Nakskov

  • Spiseriet, Søllested

2023

Festivallen blev udvidet til hele seks forestillinger fordelt over 3 weekender.

  • Pederstrup Gods

  • Solfaldstrappen, Hestehovedet

  • Theisens Gård, Nakskov

  • Skt. Nikolai Kirke, Nakskov

  • Brasseriet, Søllested

  • Axeltorv, Nakskov

 

bottom of page